The road to Hi Sensitive

Hi, wij zijn Yara Verschuren, Ivo Hagoort en Robert van Hees. Samen hebben wij Hi Sensitive opgezet.

Het begon allemaal bij maatschappelijk probleem dat opviel; De WHO (World Health Organisation) beweert namelijk dat tussen nu en 2050 de helft van de wereldbevolking tenminste één allergie heeft. Terwijl dat aantal toeneemt, staat er tegenwoordig veel onjuiste of incomplete informatie op het internet en is er vanuit de doelgroep een enorme vraag is naar duidelijkheid en iets wat ze verder kan helpen.

Daar moest verandering in komen vonden wij. In eerste instantie zijn we daar los van elkaar mee aan de slag gegaan. Ivo en Robert hebben namelijk voedselintoleranties.nl opgezet en Yara FA*K! First aid allergy kit.

Nadat Yara was afgestudeerd en Ivo en Robert op zoek waren naar iemand met kennis van het vak, kruiste we al snel elkaars wegen. Na wat meetings klikte het goed en kwamen we erachter dat we goed op 1 lijn zitten wat betreft de verandering in de wereld van overgevoeligheid.

Toen besloten we onze krachten te bundelen en is Hi Sensitive ontstaan.

Hi Sensitive is afgeleid van het Engelse benaming voor overgevoeligheid; High Sensitive. Overgevoeligheid is de overkoepelende term voor het lichaam dat overdreven of abnormaal reageert na het eten, inademen of aanraken van een bepaald (voedings)middel. Officieel zijn er twee typen van overgevoeligheid: allergie en intolerantie, maar er is ook een hele grote groep die geen van beide heeft maar wel met klachten rondloopt.

Wat het ook is waar je last van hebt, wij zijn er voor je. Genezen kunnen we het helaas niet, maar we kunnen het leven met overgevoeligheid wel zo makkelijk mogelijk maken voor je. Op Hi Sensitive.com hopen we je te kunnen informeren, geruststellen en helpen in je zoektocht om je klachten onder controle te krijgen. We maken je wegwijs in de jungle aan informatie, producten, tests, specialisten, behandelingen, recepten, tips en trics.

Na een jaar lang bouwen, veel meetings, slechte grappen en koppen koffie verder, kunnen we eindelijk met trots het resultaat delen.

Graag komen wij in contact met experts, foodies en iedereen die het leven voor degene met een overgevoeligheid een stukje makkelijker wil maken. Ga hier naar het contactformulier.

 

Wat is er gebeurd met de FA*K! box?
De First Aid Allergy Kit zit nog steeds in ons achterhoofd en gaan we ook zeker nog op de markt zetten, maar eerst willen we het platform uitbouwen zodat we iedereen zo goed mogelijk kunnen helpen 🙂