Vegan courgette brood

Heerlijk glutenvrij en lactosevrij courgette brood. Super leuk en makkelijk om zelf te maken.

vegan,courgette,brood,glutenvrijlactosevrijvegetarischontbijt,lunch

glutenvrij,lactosevrij,vegetarisch,

  • 2 personen
  • ontbijt, lunch

Als je bent opgegroeid in Nederland dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook opgegroeid met brood. Veel brood. Althans, ik wel. In de ochtend als ontbijt, in de middag als lunch, en als ik dan ’s avonds nog trek had, en naar de snoepkast wilde grijpen, was mijn vader daar die zei: ‘als je honger hebt eet je toch een boterham’. Dus ook dan weer, een boterham.
Brood kan altijd. Je kan er ook eindeloos mee variëren: van kaas tot ham, van jam tot pindakaas, van sandwichspread tot humus tot tomaten en avocado. Het kan allemaal.
En het is natuurlijk hartstikke handig, want in een mum van tijd heb je je ontbijt en je lunch klaar en kan je dat makkelijk meenemen in je brood trommel, of boterham zakjes, naar werk of school.

Maar dan heb je een gluten intolerantie. En wat dan? Dan is brood ineens een stuk minder fijn.

Komt dit recept even goed uit. Heerlijk glutenvrij en lactosevrij courgette brood. Super leuk en makkelijk om zelf te maken, minstens net zo lekker en boordevol vitaminen en mineralen! Heb je én brood, én je groenten binnen. Dus als je van brood houd, en trouwens ook als je dat niet doet, moet je dit recept echt een keer proberen want hij is zeer zeker de moeite waard.

Bereidingswijze

Verwarm als eerst oven voor op 180 graden. Rasp de courgette en leg hem in een schone theedoek, knijp vervolgens het vocht eruit.

Meng het chiazaad met het water en zet dit even opzij. Neem nu het meel, het bakpoeder, en een snufje zout en meng dit samen met de courgette in een kom door elkaar.

Voeg hieraan toe: de amandelmelk, appelazijn & het chiazaad. En weer roeren.

Mocht het kokosvet nog niet gesmolten zijn, smelt deze dan en voeg toe aan het mengsel. Kneed dit vervolgens met je handen allemaal door elkaar.

Neem nu een cakeblik of ieder ander gewenste vorm en verdeel hier het deeg in.

Als laatste even in de oven, zo’n 30 tot 45 minuutjes bakken en je brood is klaar! Let er wel nog even op dat je het eerst goed laat afkoelen voor dat je hem gaat snijden.