Glutenvrije worteltaart

Als je dacht dat gezonde taarten bakken ingewikkeld was, probeer dan dit recept. Want naast dat het super lekker is, is het ook gewoon echt leuk om te maken!

glutenvrije,worteltaart,glutenvrijsuikervrijsnack

glutenvrij,suikervrij,,

  • 2 personen
  • snack

Binnen een handomdraai heb jij een heerlijke worteltaart op tafel staan, die ook nog eens glutenvrij en suikervrij is (daarmee bedoel ik vrij van geraffineerde suikers). Wat wil je nog meer? Een kopje thee en lieve mensen misschien, om hem samen mee op te eten en de liefde te delen die in deze taart verstopt zit.

En had ik al gezegd dat ie ook nog eens zo klaar is? Nee? Oké, bij deze dan. Snel aan de slag!

Bereidingswijze

We beginnen met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens snijden we de winterpenen in kleine stukjes, zodat het makkelijk in de blender (of keukenmachine) past.

Als de wortel in de blender zit, voegen we de meel, de melk, de honing en het bakpoeder er aan toe, en blenden we het door elkaar.

Wortels komen in verschillende grootten, en het kan zijn dat er nu wat vocht te veel in zit, zorg er in dat geval voor dat het niet te nat is door extra meel toe te voegen.

Dan nemen wij een ingevette bakvorm waar we ons beslag mooi in verdelen. De oven is inmiddels warm als het goed is. Dus dan bakken wij onze taart voor ongeveer 30 minuten op 180 graden af.

30 minuten voorbij? Even checken of die droog is door er met een saté prikker in te prikken. En als dat zo is nog wat extra gaatjes prikken.

En dan, als sinaasappel op de taart, knijpen we het sap van de sinaasappel over de nog warme taart heen.

Enige wat dan nog rest is wachten tot ie afgekoeld is om daarna heerlijk te genieten van je zelfgemaakte worteltaart!