Gezonde chocolade cake

Af en toe een keer lekker snacken kan prima met deze glutenvrije chocolade cake.

gezonde,chocolade,cake,glutenvrijlactosevrijsuikervrijdessert,snack

glutenvrij,lactosevrij,suikervrij,

  • 2 personen
  • dessert, snack

Af en toe een keer lekker snacken kan prima met deze glutenvrije cake. Dit heerlijke tussendoortje heb je af en toe echt nodig en omdat het gewoon zo fijn is om ergens naar uit te kijken voor in de pauze of na een lange werkdag. Verder is hij niet alleen vrij van lactose, gluten en suikers maar smaakt hij ook nog eens bijzonder goed! Deze gezonde cake zit boordevol eiwitten, gezonde vetten en is koolhydraatarm waardoor jij na het eten een vol en verzadigd gevoel ervaart!

GLUTENVRIJE CHOCOLADE CAKE VOOR IEDERE GELEGENHEID

Het maakt niet uit wie, wat of waar van deze glutenvrije chocoladecake wilt genieten, of je hem nu meeneemt als snack voor tussendoor of op tafel zet tijdens een verjaardag we garanderen je dat iedereen er helemaal gek van zal zijn en je dus niet bang hoeft te zijn dat er ook maar iets over zal blijven! Of toch wel, reserveer vast een plak voor jezelf als je slim bent!

Bereidingswijze

Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een grote kom. Smelt hierna de kokos crème of kokosolie en voeg dit toe aan de droge ingrediënten.

Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de dadelstroop toe.

Zodra je alles goed door elkaar hebt geroerd kun je het beslag in een ingevette cakevorm gieten. Bak de cake voor 30-40 minuten op 180 graden in de oven. Hoe lang precies, dat verschilt een beetje per oven.

HET GLAZUUR BEREIDEN

Smelt de chocola au bain-marie en roer de pindakaas en de kokosolie er doorheen.

TEN SLOTTE

Laat de cake afkoelen en giet het glazuur er voorzichtig overheen, verspreid het over de hele cake. Zet hierna de cake in de koelkast en na een paar uur is de cake helemaal klaar.