Gezond vegan krentenbrood

Glutenvrij krentenbrood wat net zo lekker is als een normaal krentenbrood. Volledig lactose, gluten en suikervrij zodat ook jij gewoon kan genieten.

gezond,vegan,krentenbrood,glutenvrijlactosevrijsuikervrijontbijt,lunch

glutenvrij,lactosevrij,suikervrij,

  • 4 personen
  • ontbijt, lunch

Een glutenvrij krentenbrood recept voor tijdens de paas of kerstdagen moet toch minstens net zo lekker zijn dan een normale?
Dat dacht ik dus ook en daarom ben ik eens de keuken ingedoken na wat goede research om een gezond krentenbrood te bakken.
Volledig lactose, gluten en suikervrij zodat ook jij gewoon kan genieten en je darmen het beter kunnen verdragen.
Het recept is zelfs Vegan en heb het zo in elkaar gezet dat je het paleo kan maken als je de meelsoorten veranderd.

Bereidingswijze

Doe de rozijnen in een kom en laat ze voor ongeveer 15 minuten weken in heet water. Meng daarna de droge ingrediënten met elkaar.

Smelt de kokosolie en meng deze met het water. Giet de rozijnen af en voeg deze toe aan het water met de kokosolie.

Voeg daarna het natte mengsel toe aan je droge ingrediënten. Meng deze goed door elkaar en doe ze dan, in een met bakpapier beklede cakevorm.

Bak het krentenbrood voor ongeveer 50 minuten op 175 graden hete lucht in de oven. Controleer tussendoor even of hij gaar is door er een satéprikker in te steken als deze er droog uit komt is hij klaar.

Laat alles goed afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt dit vraagt wat geduld maar de kokosolie moet even “uitharden” want je wilt natuurlijk niet dat je cake meteen weer uit elkaar valt.