Glutenvrije recepten

Wil jij glutenvrij eten of koken zonder veel gedoe? Zonder eeuwig etiketten lezen? Zonder eindeloos op zoek te zijn naar recepten? Mét variatie? Dat kan makkelijk met de glutenvrije recepten van Jolijn Berghuis. De glutenvrije ontbijtjes, lunches, diners, desserts en tussendoortjes zijn lekker om zelf op te eten, maar ook om te delen met je familie en vrienden. De recepten zijn gezond, gemakkelijk te bereiden en bevatten ze veelal geen lactose en suiker. Dus.. waar wacht je nog op? Kies jou favoriete recept!

Glutenvrije ontbijtrecepten
Glutenvrije lunchrecepten
Glutenvrije hoofdgerechten
Glutenvrije dessertrecepten
Glutenvrije snacks

lunch hoofdgerecht Glutenvrij Lactosevrij Suikervrij Vegetarisch
Gluten- en lactosevrije quinoa salade

Een gezonde en lekkere quinoa salade, glutenvrij en lactosevrij!

ontbijt lunch Glutenvrij Lactosevrij Vegetarisch
Vegan courgette brood

Heerlijk vegan courgette brood. Lekker en makkelijk om zelf te maken

dessert snack Glutenvrij Lactosevrij Suikervrij
Suikervrije carrotcake muffins

Suikervrije carrotcake muffins. Een lekkere en gezonde snack!

dessert snack Glutenvrij Lactosevrij Suikervrij Vegetarisch
Gezonde snickers

Lekkere en gezonde snickers bestaan toch niet? Met dit recept wordt het tegendeel bewezen!

dessert snack Glutenvrij Lactosevrij Suikervrij Vegetarisch
Glutenvrije muffins met walnoot

Glutenvrije en gezonde muffins. De ideale traktatie voor iedereen.

ontbijt lunch Glutenvrij Lactosevrij Suikervrij Vegetarisch
Gezond vegan krentenbrood

Volledig lactose, gluten en suikervrij krentenbrood zodat ook jij gewoon kan genieten.

Coeliakie en gluten

Coelie.. watte? Coeliakie is een auto-immuunziekte. Deze chronische ontsteking aan de darmen heeft allerlei buikklachten tot gevolg. Bij mensen met coeliakie gaan de darmvlokken kapot als ze regelmatig met gluten in aanraking komen. Middels een glutenvrij dieet zullen de darmen zich veelal herstellen en zullen klachten verdwijnen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Glutenvrij eten houdt dus in dat je dat biertje, die pizza en dat schaaltje muesli zal moeten laten staan. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar met de lekkere glutenvrije recepten op deze site maak ik het je gemakkelijk!

Glutenvrij ontbijt

’S nachts in bed jezelf verheugen op het ontbijt van morgen…’ Geloof me: dat ga je gegarandeerd meemaken na het uitproberen van mijn glutenvrije ontbijt recepten. Kies er één of probeer ze allemaal.

Glutenvrije lunch

Het eten van een stevige lunch is belangrijk om de dag door te komen. In de Nederlandse eetcultuur lijkt het misschien onmogelijk om goed te lunchen zonder dat ‘bammetje met kaas’. Met mijn glutenvrije lunch recepten wil ik je het tegendeel graag bewijzen. Bekijk de glutenvrije lunch recepten en laat je verrassen.

Glutenvrije hoofdgerechten

‘Wat eten we vanavond?’ Ik kan er de hele dag naar uitkijken om mijn tanden in de langverwachte maaltijd te zetten. De glutenvrije hoofdgerechten kun je gerust al je vrienden en familieleden voorschotelen, succes gegarandeerd.

Glutenvrij dessert

Draai STRESSED om en je krijgt DESSERTS, en dat is niet voor niks! Met mijn glutenvrije dessert recepten kun je stress achterwege laten. Genieten zonder zorgen, buikpijn en gedoe.. dat is waarbij ik je wil helpen. Bekijk de recepten snel, zodat je jezelf heerlijk kan verwennen.

Glutenvrije tussendoortjes

Wanneer de verleiding hoog is: neem gerust een verantwoord tussendoortje. En nee… met ‘verantwoord’ bedoel ik niet die zoete graanrepen uit het snoepautomaat. Met ‘verantwoord’ doel ik onder andere op mijn recepten voor glutenvrije tussendoortjes. Je zult je er beter door voelen én daarnaast smaken ze ook nog eens beter dan de kant-en-klare tussendoortjes. Probeer het zelf maar eens!